Side Antieke Stad

Vanaf het moment dat u een stap zet in het Side Antieke Stad zult u zich voelen net of u in het midden zit van een reis naar de oudheid. De geschiedenis van Side gaat terug tot de 7e eeuw voor Christus, Side is de thuishaven geweest van verschillende beschavingen zoals de Romeinen, Hellenistisch Koninkrijk, Alexander de Groot, Lydiërs, Perzen. Het brengt architectuur uit Griekse, Romeinse en Byzantijnse periodes voor ogen.

Vooral als u van geschiedenis houdt is Side exact voor u. Het historische theater, historische ruïnes gelegen naast het strand, Apollon tempel, de fenomenale ingang van de stad, badhuizen, Agora, Oude huizen en het museum zullen u alle details van de geschiedenis voelen.

De historische stad, gelegen in Manavgat (Antalya), biedt de uitstekende combinatie van natuur, rijke geschiedenis en een zee vol met historische ruïnes en gouden stranden. Daarnaast hebt u de kans om te duiken tussen scheepswrakken, ruïnes en u kunt de mooiste zonsondergang van de wereld meemaken. De zon van het middellandse zee gebied die ondergaat bij de Apollon Tempel zorgt voor een visueel feest, vooral voor fotografie liefhebbers.

De afstand tot het Baia Lara Hotel is 80 kilometer.