Museum

Omdat Antalya een rijke historie kent, heeft het talrijke prachtige musea. Het Antalya Archeologisch Museum in het bijzonder is één van de beste musea in Turkije. Met een bezoek aan dit en de andere musea wandelt u stap voor terug in de tijd en zullen de in geweldige staat bewaarde stukken u in al hun verbluffende schoonheid betoveren. Het Antalya Museum bestaat uit open lucht galerijen en tuinen waar verschillende sculpturen en andere kunstvoorwerpen worden tentoongesteld in 14 tentoonstellingszalen op een totale oppervlakte van 30000m2. De drie belangrijke antiek culturele gebieden binnen de grenzen van Antalya genaamd Lykia, Pamphylia en Pisidia vallen voor een belangrijk gedeelte onder de verantwoordelijkheid van het Antalya Museum.
Het Atatürk Evi Museum is het huis dat gebruikt werd door Atatürk tijdens zijn bezoek aan Antalya in de begin jaren van de Republiek. Van deze bezoeken is een kunstexpositie met kranten knipsels en foto’s. Daarnaast is er een projectie kamer, diner en woonkamers, slaapkamers en kantoorruimte. Ook is er een apart gedeelte met een tentoonstelling van kleingeld, papiergeld, postzegels en gedenkmunten die sinds de oprichting van de Republiek Turkije worden gebruikt. Het belangrijkste gedeelte van het museum is de kamer met prive bezittingen van Atatürk die zijn overgebracht vanuit Antkabir.
Een ander interessant museum om te bezoeken is het Suna Inan Kıraç Museum gelegen in een oud Ottomaans vissers huis in Kaleiçi. Dit museum stelt kunstwerken tentoon die het dagelijkse leven van de plaatselijke bevolking goed weergeeft.
De afstand tot het Baia Lara Hotel is 24 kilometer